Ostajan opas puutarhakalusteisiin

Puutarhakalusteet materiaaleina

Puutarhakalusteiden materiaalit koostuvat pääosin polyrottingista, massiivipuusta, luonnon aidosta rottingista sekä muista yhdistelmä materiaaleista kuten alumiini/ lasi, sekä helppohoitoisista nonwood, toiselta nimeltään aintwood-materiaaleista.

1. Polyrottinki puutarhakalusteissa

Polyrottinki on muoviseosta, josta punotaan huonekaluja aivan samalla tavalla kuin perinteisestä rottingista. Yhdennäköisyys on siis huomattava ja lopputulos on tasalaatuisempi. Koska polyrottinkiset kesäkalusteet ovat muovia, ne myös kestävät erilaisia sääolosuhteita. UV-käsittelyn ansiosta niitä ei tarvitse suojata auringolta, eikä muovi mene sateessa huonoksi. Polyrottinkikesäkalusteet eivät haalistu eivätkä homehdu. Juuri siksi polyrottinki onkin tällä hetkellä suosituin valinta uusia kesäkalusteita hankittaessa: niissä yhdistyy tyylikkyys ja helppohoitoisuus. Polyrottinkilaatuja on useita joista laadukkaimpien joukosta mainittakoon Hillerstorpin patentoitu Quató™-polyrottinki josta mainintaan jäljempänä lisää.

Polyrottinki usean mielestä paras valinta puutarhakalusteisiin

Polyrottini materiaalina ei säikähdä vettä. Voit sekä pestä puutarhakalusteita vedellä että jättää ne huoletta suojaamatta vesisateeseen. Sohviin ja tuoleihin kuuluvat pehmusteet sen sijaan kannattaa suojata, jotta ne säilyvät siistin näköisinä ja muhkeina mahdollisimman kauan. Hillerstorpin kesäkalusteiden rungossa on käytetty kestävää alumiinia. Talveksi puutarhakalusteet kannattaa toki siirtää pihalta suojaan, mutta sekään ei ole aivan välttämätöntä, kunhan suojaat kalusteet lumelta etkä kohdista niiden päälle painoa pakkasessa.

Polyrottinki puutarhakalusteet myös sisätiloihin!

Tyylikkäät polyrottinkikalusteet sopivat erittäin hyvin myös sisätiloihin. Esimerkiksi pukuhuoneissa, saunatiloihin, kuisteilla, lasitetuilla verannoilla ja parvekkeilla polyrottinkikalusteet ovat todella tyylikkäät ja käytännölliset. Helppohoitoisuus ja kestävyys on hyväksi myös katetuissa tiloissa.

Tilaa puutarhakalusteisiin huoltovapautta vuosiksi

Polyrottinkisten kesäkalusteiden valikoima on suuren kysynnän ansiosta viime vuosina laajentunut merkittävästi. Valittavanasi onkin nyt esimerkiksi riippukeinut, ruokailuryhmät, sohvaryhmät, kulmasohvat, lepotuolit jne. Polyrottinkikalusteilla luot kesäpihastasi ihanan vapaa ajan viettopaikan, jossa ei tarvitse kuluttaa Suomen lyhyestä kesästä päiviä kestäviin kalusteiden hoitoon, vaan voit keskittyä vain kesästä nauttimiseen ja rentoutumiseen. Valitse mieleisesi puutarhakalusteet ja tilaa. Toimitus sisäänkannettuna osoittamaasi paikkaan on turvallinen, edullinen ja vaivaton sillä kantoapua et tarvitse etsiä omassa turvallisemmassa sisäänkantokuljetuksessamme.

Polyrottinki puutarhakalusteet; hoito-ohjeita

Polyrottingin hoitaminen on helppoa. Pese kalusteet vain säännöllisesti ja kiristä mahdollisia kiinnityspultteja/ruuveja.

Hillerstorp tasalaatuinen Quató™ polyrottinki                                                                                     

Kaikkiin Hillerstorpin valmistamiin muovirottinkikalusteisiin käytetään ainoastaan markkinoiden laadukkainta Quató™-polyrottinki materiaalia. Quató™ polyrottinki on patentoitu, läpivärjätty joka kestää markkinoilla vastaavia punoksia paremmin matalia ja korkeita lämpötiloja sekä UV-säteilyä joten punoksen haalistumis-% on yksi markkinoiden pienimmistä. Se takaa myös paremman istuinmukavuuden hyvän jousto-ominaisuuden vuoksi. Polyrottinki puutarhakalusteet ovat luonnollisesti pidettävä puhtaina, mutta ne eivät vaadi muuta erityistä hoitoa.

Puisissa ja  polyrottinki puutarhakalusteet tuotteissa valikoimamme koostuvat suurelta osin laadukkaista Hillerstorpin kesäkalusteista. Hillerstorp on Skandivanian suurin puutarhakalusteiden valmistaja ja alansa markkinajohtaja. Tämä perinteitä vaaliva yritys on perustettu vuonna 1929 ja se on ollut jo kauan merkittävä edelläkävijä pohjoismaiden pihojen sisustamisessa. Hillerstorp brändinä on tunnettu erityisesti korkeasta laadustaan sekä ergonomisesta ja oivallisesta muotoilusta.

Envy-tuoteperheen kesäkalusteet 

Envy-logolla varustetut kesäkalusteet ovat ns. bulkkituotteisiin verraten korkeampilaatuisia niiden tarkemman ja näyttävämmän viimeistelyn sekä paremman uv-suojan ansiosta. Tästä tuote-brändistä löydät laajan valikoiman erilaisia kesäkalusteita puutarhaan kuin terassillekin.

Vila-tuoteperheen kesäkalusteet

Vila-logolla varustetut kesäkalusteet ovat myös ns. bulkkituotteisiin verraten huomattavasti korkeampilaatuisia tukevamman rakenteen ja upeamman pintaviimeistelyn sekä paremman uv-suojan ansiosta. Tästäkin tuote-brändistä löydät laajan valikoiman erilaisia kesäkalusteita puutarhaan kuin terassillekin.

2. Massiivipuu puutarhakalusteissa

Massiivipuisia puutarhakalusteita ovat useat ruokailuryhmät, sohvaryhmät sekä pihakeinut. Massivipuisille puutarhakalusteille, eritoten painekyllästetyille, on suositeltava niiden käsittely 1-2 kertaa vuodessa niiden siistinä säilyvyyden kuin pidemmän käyttöiänkin vuoksi. Usein kun puun pinta alkaa haalistua, niin se on merkki käsittelyn tarpeesta. Käsittelyyn suositellaan esim. erilaisia värittömiä sekä värillisiä puuöljyjä. Pinnat ovat puhdistettava ennen käsittelyä.

Painekyllästetyn puutuotteen (kuten osa pihakeinuista) ostajalle pintakäsittystä:

Painekyllästettyä puuta ei kuivata kyllästyksen jälkeen, ja siksi se on usein märkää ostettaessa. Märkää puuta ei saa käsitellä, vaan pintakäsittelyä pitää lykätä seuraavalle kesälle, kunnes puun kosteus on haihtunut. Kuivumisaika riippuu käytetyn puun mitoista sekä sääoloista.

Ulkokalusteille soveltuu liuoteohenteiset puuöljyt ja terassiöljyt tai vesiohenteiset puuöljyt. Imeytymättä jäänyt öljy pyyhitään pois, jottei puun pintaan muodostu kalvoa. Sävytetyllä tuotteella saadaan suoja myös auringonvaloa vastaan, joten pinta ei harmaannu. Huoltokäsittely voidaan tehdä 1-2 kertaa vuodessa, riippuen auringonvalon ja kosteusrasituksen määrästä. Pinnan tulee kuitenkin antaa kulua kuivan ja imevän näköiseksi, jotta vältetään päällekkäisten öljykäsittelyjen muodostava, hilseilevä kalvo. Haalistunut pinta pestään ennen öljykäsittelyä tehopesuaineilla käyttöohjeen mukaan. Likaantunut pinta kannatta pestä. Säännöllisellä pesulla estät homeen, sammaleen, levän ja siitepölyn kerääntymisen maalatuille pinnoille.

3. Luonnon aito rottinki puutarhakalusteissa 

Luonnonrottinki, eli aito rottinki on ekologinen valinta. Aitoa rottinkia taas suositaan. Luonnon aito rottinki on lämminhenkisyyttä luova materiaali puutarhakalusteissa. Rottinki tuo sisustukseen luonnollisuutta ja tunnelmaa. Rottinki on hyvä valinta huonekaluihin, sillä rottinkikalusteet ovat kevyitä ja sietävät hyvin lämpötilan vaihtelua. Rottinkikalusteet sopivat hyvin esimerkiksi katetulle parvekkeelle tai kuistille, mutta varsinaiseen ulkokäyttöön “taivasalle” niitä ei suositella. Rottinkituotteet on hyvä suojata lumelta, kovemmalta sateelta ja paahtavalta auringolta. Luonnonrottinkia esiintyy useissa sohvaryhmissä, puutarhakeinuissa sekä ruokailuryhmien tuoleissa. Rottinkikalusteissa aitoa rottinkia on ohuemmin ja paksummin punottua rottinkia.

Kubu-rottinki on yleistynyt viime vuosina sen näyttävämmän ulkonäön ja jokseenkin pidemmän käyttöiän vuoksi. Vältä rottinki kalusteen sijoittelua suoraan aurinkoisissa, kuumissa paikoissa sen liiallisen kuivumisen. Kuitenkin jos näin käy, rottinkia on hyvä sumutella vedellä pari kertaa vuodessa rottingin pysyessä sen vaatimassa kosteudessa jolloin se ei kuivu niin nopeasti ja menetä rottingin lujuutta sekä kimmoisuutta. Luonnon rottinkiset puutarhakalusteet säilyvät parhaiten katetuilla terasseilla johon ei pääse säännöllinen vesisade.

Rottinkihuonekalun hoitamiseen riittää imurointi ja kostealla pyyhkiminen tarvittaessa. Imurointi onnistuu parhaiten kalusteharjasuuttimella. Rottinkikaluste olisi hyvä pyyhkiä kostealla imukykyisellä rätillä ajoittain lian pinttymisen estämiseksi. Kevyemmässä pyyhinnässä riittää pelkkä vesi, tarvittaessa veteen voi lisätä tipan mietoa, neutraalia, mielellään luonnon omista pesevistä aineista koostuvaa pesuainetta (esim. mäntysuopa).

Vähän hiilijalanjälkeä tuottavat ekologiset aitopuiset sekä aitorottinkiset kesäkalusteet tunnistat tuotesivuillamme vieressä olevasta eco-logosta.

 

Huomioi vielä

Tuote kestää normaalia käyttöä, mutta älä nouse seisomaan rottinkituolin istuimelle. Huomioi tuotetta siirtäessäsi, että tuotteen punos voi mennä poikki tai murtua jos se osuu voimalla terävään esineeseen (esimerkiksi imurin metallivarsi). Rottinkituoleille ja riippukeinuille suositeltava painoraja on yleisesti noin 100 kg.

4. Nonwood ts. aintwood puutarhakalusteissa

Nonwood ts. Aintwood on aitoa puuta jäljittelevä muovi-/puukuituseos joka luonteeltaan sopii paremmin taivasalle kuin aitopuu. Nonwoodia ei tarvitse erikseen käsitellä suoja-aineilla ja sen alkuperäisen ulkonäön pysymisen huomattavasti pidempään kuin muilla materiaaleilla, näin ollen pääset huomattavasti helpommalla hoidolla verraten puukalusteisiin. Nonwoodia käytetään lähinnä ulkokalusteiden ruokapöydissä sekä ruokatuoleissa.

Puutarhakalusteet.eu verkkokaupassamme tunnistat Huippuhinta tuotteet oheisesta Huippuhinta-logosta joissa hinnoittelu on markkinoiden edullisinta hinta-laatusuhdetta! Tutustu ja Tilaa ja teet selvää säästöä!

Kysy lisää puutarhakalusteista asiakaspalvelustamme. Tervetuloa tutustumaan mallistoihin paikanpäälle kivijalkamyymäläämme Kajaaniin 🙂